Tachograf-bøde i Tyskland

Manglende download giver også tachograf-bøde i udlandet

Af Mathias Romer Holmlund – 18-01-2018

Vi oplever i øjeblikket en stigning i henvendelser fra vognmænd, som ikke har haft styr på deres tachograf-download. Efter at være blevet stoppet i Tyskland har de nu modtaget en tachograf-bøde på 7.500 euro.

 

Lang behandlingstid efter kontrollen

I flere tilfælde er der gået mere end 9 måneder fra kontrollen af lastbilen til modtagelse af bøden. Dette har medvirket til at skabe forvirring for vognmændene, da de ikke forventede nogle problemer. Det viste sig dog, at deres tachografer ikke havde været downloadet retmæssigt.

 

”Er det ikke en sag imellem Færdselsstyrelsen i Danmark og vognmanden?”

Sådan lyder spørgsmålet ofte til os. Selvom lastbilen er dansk indregistreret, så er de tyske myndigheder i deres gode ret til at forlange retmæssigt download af de lastbiler, som færdes i Tyskland. I de tilfælde vi er bekendt med, er tachografen ikke blevet downloadet i mere end 90 dage – hvilket også er 30 dage mere end, hvad lovgivningen foreskriver.

 

Er du forberedt på virksomhedskontrol?

 

Hvad skal du gøre for at undgå en tachograf-bøde i Tyskland?

Din tachograf og dit førerkort lagre tidspunktet for dine downloads, hvilket gør at der øjeblikkeligt ved en kontrol kan se om du har overskredet de generelle downloadgrænser som er:

Førerkort – mindst hver 21. dag
Tachograf – mindst hver 60. dag

Hvis du selv står for dine downloads, vil vi anbefale at du systematisk får downloadet dine data. Vi vil samtidig anbefale at du gør det et par dage før, hvormed du har en buffer til uforudsete problemer.

Vigtigt: Husk altid at få åbnet dine downloadede data fra en computer. Selvom du downloader til tiden, så hjælper det ikke hvis filen er beskadiget.

 

Er du i tvivl?

Vi står altid klar til at vejlede dig i forhold til dine køre- og hviletids-data. Er du i tvivl om måden du gør det på i dag, så husk at de fleste tachografer kan få monteret automatisk download. Med automatisk download skal du ikke tænke på dine data – både tachograf og førerkort downloades til tiden.

 

Læs mere om DigiTach Remote her.

Comments are closed.

Bliv ringet op!