Køre Hviletid

Køre hviletid via tachograf

Køre hviletiden er vigtig at overholde for at undgå uheld og store bøder. Det er blevet markant nemmere at kontrollere og overholde køre hviletiderne med de digitale tachografer, der er langt nemmere og mere brugervenlige end de gammeldags køreskiver. DigiTach tilbyder hjælp til at håndtere dine tachograf data. Vi rapporterer om chaufførernes kørsel og giver dig information, hvis der sker overtrædelser. På den måde kan du sikre dig, at alle chauffører overholder køre hviletiderne. Vi ved alle, at overtrædelser kan koste mange tusinde kroner. Dels via bøder fra politiet og dels via materiale skader, hvis det medfører et trafikuheld.

Du kan læse 8 hovedpunkter om køre hviletid.

Overhold din køre hviletid med DigiTach

Køre hviletidsreglerne omfatter bestemmelser over, hvor meget en chauffør maksimalt må køre pr. dag, pr. uge og over en periode på 14 dage.

Formålet med disse køre hviletidsregler er at give bedre betingelser og arbejdsvilkår for chaufførerne, ligesom det gerne skulle medføre en højere trafiksikkerhed.

Det er derfor vigtigt at din køre hviletid overholdes, både som vognmand og, som chauffør. Dette kan DigiTach hjælpe med til. Med et DigiTach abonnement har du altid nem og hurtig adgang til de nødvendige data som lageres i bilens tachograf samt på førerkortet, så du kan kontrollere at pauserne overholdes.

De digitale tachografer er markant bedre til at sikre kontrollen med chaufførens adfærd og det alene medvirker til at chaufførerne i højere grad overholder deres køre hviletid. En tachograf kan nemlig ikke manipuleres i helt samme grad, som det er tilfældet med de manuelle køreskiver. En stor del af det at overholde loven er ligeledes at udlæse tachograf og førerkort data indenfor rette terminer. DigiTach sender påmindelser både på mail samt på sms direkte til chaufføren om udlæsning af data så dette bliver gjort til tiden. Ligeledes søger DigiTach for at tachograf og kort data opbevares efter lovens forskrifter med brandsikker backup osv.

Køre hviletidsbestemmelserne

Køre hviletidsreglerne er gældende i EU og indebærer at føreren ikke må køre uafbrudt i over 4,5 time. Køretiden skal efterfølges af en pause på mindst 45 min. Pausen på 45 minutter kan erstattes af en pause på mindst 15 minutter, efterfulgt af en pause på mindst 30 minutter fordelt over kørselsperioden. Der kan ikke byttes om på rækkefølgen af pauserne.

Køre hviletidsreglerne betyder at en chauffør maksimalt må køre 9 timer om dagen generelt, med en ugentlig køretid på 56 timer. En chauffør må altså ikke have en effektiv arbejdsdag bag rattet, på mere end 9 timer. Man må dog 2 gange om ugen sætte køretiden op til 10 timer. I 2 på hinanden følgende uger må den samlede køretid ikke overstige 90 timer.
Ugen er tidsrummet mellem mandag kl. 0.00 og søndag kl. 24.00

Du kan læse meget mere om de officielle køre hviletidsregler her.

Bliv ringet op!