Endelig kan tachograf data sendes elektronisk til Færdselsstyrelsen

Slut med CD-rom! Nu skal der indsendes elektronisk

I flere år har der i branchen været enighed om, at der var behov for en ny måde, hvorpå data kunne indsendes til virksomhedskontrol ved Færdselsstyrelsen. Det er nu endelig sket, og der skal derfor siges farvel til CD’erne.

d. 31. oktober 2019
 
 
 

Nye krav fra d. 1. november 2019

Færdselsstyrelsen har meddelt at de ikke acceptere data indsendt på CD-Rom eller DVD efter d. 1. november 2019. Det betyder, at virksomheder der bliver udtaget til virksomhedskontrol fra nu af, skal indsende deres data via Digital Post.

Hvad skal du gøre i forbindelse med indsendelse af data? Færdselsstyrelsen vejledning er følgende:
1. Log på din Digital Post via Borger.dk eller Virk.dk
2. Vælg ”Skriv ny post”
3. Søg efter ”Færdselsstyrelsen
4. Husk at anfør CVR og sagsnummer

Læs mere HER.

Digitaliseringen har længe været et ønske fra branchen

I flere år har branchen haft et stort ønske om en mere tidssvarende løsning, i forbindelse med indsendelse af tachograf-data til Færdselsstyrelsen. Derfor er det med stor glæde vi nu ser dette tiltag.

Da filerne kan afsendes og modtages elektronisk, behøver de indkaldte virksomheder ikke længere at tage højde for, hvornår brevet med deres data er fremme. Samtidig højnes sikkerheden i forbindelse med udlevering af tachograf-dataene, CPR-numre, personlige oplysninger mm. idet dataene sendes krypteret.

Læs også: Er du forberedt på virksomhedskontrol?

Ikke alt kan sendes elektronisk

Der er dog to data-typer som der fortsat skal sendes fysisk, hvilket er skiver og udprintet strimler. Vi vil dog anbefale at der også fremsendes en elektronisk kopi af disse, ved hjælp af ovenstående metode. Dermed har du taget forbehold, hvis der skulle ske noget med dem i posten.

Intet er ændret for DigiTach kunder

Vi laver fortsat indkaldelser for vores kunder, hvilket er inkluderet i alles abonnement og derfor ikke koster noget. Du skal blot kontakte os og fremsende dit indkaldelsesbrev. Vi har været i kontakt med Færdselsstyrelsen og fået bekræftet, at vi kan indsende data elektronisk på vores kunders vegne.

Comments are closed.

Bliv ringet op!